Thursday, November 10, 2011

Doa untuk orang yang teraniaya


Assalamualaikum...


Doa orang yang teraniaya


1. Mohon pada Allah, untuk menggantikan penipuan dan sebagainya dengan rezeki yang lebih baik dan bertambah-tambah. Baca " Allahuma ajurni fi musibati, wakh lufli khairan minha ". Sangat mujarab bagi orang-orang yang dizalimi dan cepat pula dapat jawapan dari Allah.

ATAU .......

2. Sebutkan doa di dalam bahasa kita " Ya Allah. Mereka ini ( sebut nama mereka ) zalim pada aku. Aku mohon balasan yang setimpal ke atas mereka. Serta bantulah aku keluar dari kesusahan ini. " Juga mujarab.

ATAU .....

3. Biarkan Allah balas mereka di Padang Mahsyar. Tuntut dari Allah segala pahala mereka dan minta Allah campakkan dosa-dosa kita pada mereka. Mereka akan kekal memikul dosa kita dan menerima balasan buat selama-lamanya.# Beralah bukan kalah. Semoga Allah memudahkan semua urusan saya selepas ini. Apa yang berlaku pasti ada hikmahnya. InsyaAllah.


4 comments:

Puteri said...

Assalamu'alaikum, Syuhadah.

Terima kasih kerana berkongsi ilmu.

Sesungguhnya apabila kita semakin dekat dgnNya... Semakin kuatlah dugaanNya. Penzaliman dan penganiayaan yg dirasakan amatlah perit. Allah sajalah yg Maha Mengetahui segala yg tersurat. Semoga keikhlasan saya diterimaNya. Semoga si penzalim mendapat hidayah dan pembalasan yg setimpal. Saya amat berharap agar dia berhenti mengadu-domba dan memfitnah saya.

Ya Allah, berikanlah kekuatan dan kasih-sayangMu kepadaku.... Amin

Puteri

Nurul Syuhadah said...

Wsalam Putri (:

Bertabahla dear. Dalam hidup ni ada bahagian masing2. Kalau kita sabar InsyaAllah Allah akan bersama kita (:

Anonymous said...

Kita ada problem, kita kena dump dengan seorang lelaki yang layan kita macam sampah :( dulu dia tackle kita macam nak rak, tiap tiap hari nak jumpa walaupun beribu alasan kita bagi, lepas jumpa dia terus call, gayut 3-4 jam, lepas gayut, nak text pulak lagi. dia dah buat kita terbiasa dengan dia and sayang kan dia, tiap tiap malam dia cakap 'iloveyou' dekat kita and tanya kita sayang dia ke tak, kita tak pernah jawab. sampai satu masa, bila kita jawab 'iloveyoutoo' dekat dia, automatically dia berubah, sekelip mata, tak contact kita, tak cari kita, kita je yang cari dia semua. kita yg semangat nak jumpa. semuanyalah. bila kitaorg dah cpl, kita dpt tahu yg dia sbnrnya ada girlf lain, and dia dengan permpuan tu couple sejak dia try nak tackle kita dulu lagi. kita sedih sangat :( banyak kali kita mintak break, dia buat taktahu, tapi kita jugak yg datang merangkak cari dia balik. kita taktahu lah, kita terima je dia ada girlfriend lain pun, kita terlalu sayangkan dia. kita taktahu apa niat dia buat macamtu dekat kita. kita tahu kita boleh dapat jauh lagi baik dari dia, tapi kita bila dah start sayangkan someone, kita jadi obses. and kita dulu smoke, tak pakai tudung. and dia pernah cabar kita pakai tudung dalam masa sebulan, mula mula tu memang niat kita terpesong, kita buat semua tu demi dia, demi nak jumpa family dia, kita stop smoke, dah tak keluar lansung dengan mana mana laki walaupun kawan rapat semua, bila kita dah berubah pun dia tetap sama, tak appreciate kita, makin lama dia layan kita makin teruk, setiap hari kita text dia, dia reply dalam 1 atau 2 msg je, tu pun pendek pendek. :( kita tak menyesal kenal dia, sbb dia jugak lah kita sekarang makin dekat dengan Allah walaupun dia sendiri pun tak solat, dia sendiri pun playboy. kita ingat dia serious dengan kita :( dia tunggu kita dulu 8bulan mcmtu, baru kitaorg couple. walaupun kita dapat tahu dia still in a r/ship dengan perempuan tu, kita tetap terima dia and tak bgtahu apapun dekat permpuan tu pasal hubungan kitaorg ni. sbb kita taknak permpuan tu rasa apa yg kita rasakan ni. biarlah kita sorg je yg sakit :( hmm kita cuma boleh berdoa dekat Allah je sekarang :') walaupun hati kita still sakit lagi dengan semua ni, masih takboleh terima lagi dengan semua ni. kita tahu kita berdosa sbb takboleh terima hakikat and takdir Allah, tapi kita percaya semua ni adalah yg terbaik untuk kita, Allah knows better kan :') and Allah je yg boleh beri balasan yg setimpal dkt dia dgn apa yg dia dah buat dekat kita, and permpuan tu. Allah maha besar.

Anonymous said...

Kita ada problem, kita kena dump dengan seorang lelaki yang anggap kita macam sampah :( dulu dia tackle kita macam nak rak, tiap tiap hari nak jumpa walaupun beribu alasan kita bagi, lepas jumpa dia terus call, gayut 3-4 jam, lepas gayut, nak text pulak lagi. dia dah buat kita terbiasa dengan dia and sayang kan dia, tiap tiap malam dia cakap 'iloveyou' dekat kita and tanya kita sayang dia ke tak, kita tak pernah jawab. sampai satu masa, bila kita jawab 'iloveyoutoo' dekat dia, automatically dia berubah, sekelip mata, tak contact kita, tak cari kita, kita je yang cari dia semua. kita yg semangat nak jumpa. semuanyalah. bila kitaorg dah cpl, kita dpt tahu yg dia sbnrnya ada girlf lain, and dia dengan permpuan tu couple sejak dia try nak tackle kita dulu lagi. kita sedih sangat :( banyak kali kita mintak break, dia buat taktahu, tapi kita jugak yg datang merangkak cari dia balik. kita taktahu lah, kita terima je dia ada girlfriend lain pun, kita terlalu sayangkan dia. kita taktahu apa niat dia buat macamtu dekat kita. kita tahu kita boleh dapat jauh lagi baik dari dia, tapi kita bila dah start sayangkan someone, kita jadi obses. and kita dulu smoke, tak pakai tudung. and dia pernah cabar kita pakai tudung dalam masa sebulan, mula mula tu memang niat kita terpesong, kita buat semua tu demi dia, demi nak jumpa family dia, kita stop smoke, dah tak keluar lansung dengan mana mana laki walaupun kawan rapat semua, bila kita dah berubah pun dia tetap sama, tak appreciate kita, makin lama dia layan kita makin teruk, setiap hari kita text dia, dia reply dalam 1 atau 2 msg je, tu pun pendek pendek. :( kita tak menyesal kenal dia, sbb dia jugak lah kita sekarang makin dekat dengan Allah walaupun dia sendiri pun tak solat, dia sendiri pun masuk playboy. kita ingat dia serious dengan kita :( dia tunggu kita dulu 8bulan mcmtu, baru kitaorg couple. walaupun kita dapat tahu dia still in a r/ship dengan perempuan tu, kita tetap terima dia and tak bgtahu apapun dekat permpuan tu pasal hubungan kitaorg ni. sbb kita taknak permpuan tu rasa apa yg kita rasakan ni. biarlah kita sorg je yg sakit :( hmm kita cuma boleh berdoa dekat Allah je sekarang :') walaupun hati kita still sakit lagi dengan semua ni, masih takboleh terima lagi dengan semua ni. kita tahu kita berdosa sbb takboleh terima hakikat and takdir Allah, tapi kita percaya semua ni adalah yg terbaik untuk kita, Allah knows better kan :') and Allah je yg boleh beri balasan yg setimpal dkt dia dgn apa yg dia dah buat dekat kita, and permpuan tu. Allah maha besar.