Thursday, July 22, 2010

Tudung ape yang in dengan saya??


Baiklah.. Arini aku nak update.. Actually da lama nak update tapi lately agak busy...Busy
berfacebook, bertwitter, berYM, beronggeng, dan segala macam jenis "ber" la... Entry kali ni aku nak cerita pasal tudung... Bukan tudung saji atau tudung periuk tapi tudung@hijab ok... Lau kita observe la sekarang ni macam2 jenis tudung ada.. Kalau dulu orang tua2 pakai selendang je, pastu dah moden cket pakai tudung bawal pulak. Hah citer pasal tudung bawal, masa zaman tudung bawal dulu memang meriah gila. Dah la mahal kot masa tu (bawal nombor 1 memang mahal) tapi sebab da jadi trend, mahal pun beli jugak.. Mak aku xterkecuali lah. Memang adore gila dengan tudung bawal masa tu.. Dia la yang kenalkan kitorang sume dengan tudung bawal.


Trend tudung bawal agak lama tapi pastu tergugat gak coz orang da start pakai tudung ekin pulak.. Tapi kenapa nama tudung tu tudung ekin? Ekin ke orang first yang pakai tudung tu? Atau tudung tu yang pakai ekin dulu? Haisyyyy mengarut2!... Lepas ekin pakai tudung tu, banyak la pulak cap tudung yang keluar selepas Ariani...Tapi dalam banyak2 cap, aku paling suka tudung cap Hajaba.. trendy gitu..Cantekkk tapi harga pun cantek.. (-_-)......Belum lagi hilang fenomena tudung ekin muncul lak tudung syria dan shawl ..Haaa bab2 syria ni aku memang suka giler (^_^)...


Mula2 tu rasa macam x confident nak pakai sebab aku nampak orang pakai inner syria tu melekat kat dahi. Lau bentuk muka orang tu bujur macam sirih xpelah, sweet jew bila pakai camtu tapi kalau bentuk muka cam aku ni cam kelakar jew... Tapi kelakar xkelakar pun aku beli jugak.. Mula2 tu aku beli online, material jersi. Sumpah!! Xbesh sangat pakai sebab licin.. Tapi sebab da beli setengah dozen, aku pakai la jugak.. Mula2 pakai, aku xmuncungkan inner tu, mestilah melekat jew kat dahi... Sumpah malu bila tengok gambar masa mula2 aku pakai inner syria tu... Macam bola!...My bf pun cakap xcantek pakai camtu!!!. Uwaaa sedih woooo.. Pastu aku try tetas@bukak jahitan inner tu kat belakang untuk make sure muka aku xnampak bolat macam bola ping pong.. At last..berhasil...wink2.. Bila nampak aku asyik pakai inner and shawl kat fb, ramai pulak yang tanya aku ni jual tudung ke... Haha..Macam2la..

Aku nak mintak pendapat jew, tudung apa yang seswaii dengan aku?? Adakah tudung ni?




Dulu kala, aku suka tudung bawal coz ada banyak sulam2, de batu bata kelip2..
...I loike..I loike..




Tudung yang camni seswai ke x ngan aku?



Bila pakai tudung ekin (walaupun tu bukan tudung cap ekin tapi harus cakap tudung ekin) senyum mesti meleret macam ekin.. Baru umphhhh...*poyo*




Haa de lagi..de lagi.. tudung ni okey x?



See..See.. inner da dimuncungkan, muka xnampak cam bola lagi..Yeay! Yeay..




Lastly tudung camni..



Tutup muka sebab malu muka bulat cam bola sebab inner
melekat kat dahi *Ni mase mula2 pakai inner...*


8 comments:

Anonymous said...

miss tudung 2010...hihi

k H a L i s said...

tudung yg last ok gak, takpn tudung jenis syria ek, ariani takpn tudung burqa mmg kna dgn ko! haha :p

Nurul Syuhadah Mohamad said...

Aku rase aku paling seswai kai tdung saji kot!..aku nk kai yg kaler pink!..hahaha..tah2 jd trend 1 ari nanti..

Nur Hawa Mohd Zin said...

tak kisah tudung ape yg pntg tup aurat...dan awak cun pakai sume jnis tudung sebab muka awak sesuai..lain lah awe muka bulat tak sesuai kadang2 nak pakai tudung yg fesyen2 ni...heheh

Nurul Syuhadah said...

De sesetgh org ckp muka sy xseswai kai tdung ekin and inner syria. Tapi sy bantai jew sume.heee...Tapi yg plg penting mnutup aurat..

Nur Hawa Mohd Zin said...

nak berfesyen kene brani...huhuh...

aRe' iN said...

salam perkenalan... saya tertarik ngn tajuk entri ni...myb sbb sy ni pon peminat tegar pengumpul tudung sampaikan dah jd tokey jual tudung+shawl (http://anaexcellent.blogspot.com) or fb ana girlscollection =)
hurm.. rasenye tudung bawaL sesuai n kalo nak lain skit trendy.. pakai la shawl... so sweet jd ur face,,,, ariani kureng sesuai kot... juz my opinion...

Nurul Syuhadah said...

Salam Perkenalan are'in..;)
tahniah da jd tokey tudung..
thanx 4 ur opinion.. skrg ni asyik beli shawl jew sampaikan langsung xbeli tudung bawal n tudung ekin tu.. haha...t nurul visit blogshop are'in tu ea..;)