Monday, July 5, 2010

Puncak Perdana, I'm Backkkk..

Hari ni aku dah sampai Puncak Perdana.. Sampai jew aku x register kolej dulu tapi terus naik ke rumah aku.... Awal2 pagi konpem ramai punya orang nak daftar.. Malas la aku nak beratur panjang macam nak mintak subsidi makanan... Esok lusa pun boleh daftar lagi... Semester ni agak mencabar fizikal mental aku sebab aku dapat rumah tingkat 4!!! Adoiyaaaiiii penat kot naik tangga berpuluh kali sehari.. Tu belum lagi kira penat nak amek barang dalam stor kolej yang 10 kotak tu....Aku rasa ada jugak yang terlelap kat tangga tu kang...Memang doogaaaannn betullah duk tingkat 4 ni.. Dah la air slowww tahap pendidikan khas, sinki pulak xde...Entah kenapa la dorang buang sinki tuuu.. Xtaw la ketiadaan sinki tu temporary ke until wen2 tapi yang pastinya ketiadaan sinki tu dah menyusahkan kitorang.. Just imagine, kalau da sinki tu xde, kitorang dah xde choice unless basuh periuk belanga, kawah, pinggan mangkuk dalam toilet..euwwwwww!! wut the?????


Bila aku sampai tadi, rasa macam penat giler and subjek utama aku masa tu nak tidur jew tapi pejam punya pejam celik punya celik sampai terkebil2 tetap x boleh tidur... Memandangkan mata aku yang dah sembab ni x ready nak tidur, aku x boleh la paksa2... X natural lak. Aku pun mengSMS kawan aku, Ramlah and ajak dia keluar pagi tu jugak... Nasib baik dia on jew.. Aku keluar dengan dia sekejap jew and dalam on the wayy balik Puncak Perdana, Mardhiyah call and ajak aku teman dia beli barang kat Bukit Jelutong pulak.. Aku yang sememangnya kaki berjalan ni on jela (memangla kaki berjalan kan. Kalau paralyzed lain citer).... Kalau berdua jew xcukup korum, haaa pe lagi aku ajak la Ila and Zara join sekali.. Baru meriah beb... Aku main amek jew barang2 yang aku rasa penting sampai xsedar dah penuh 1 troli (Tipulah xsedar. Bukannya kena pukau)... Pas beli barang, kitorang g makan kat Warung Mak Jah.. Klasik kan nama kedai makan tuuu.. Memang humble betullah beliau yang bernama Mak Jah tu.... Kedai makan besar camtu dia bagi nama warung jew... Tapi aku suka akan kehumblelan beliau yang bernama Mak Jah tu... Makanan kat situ memang best la... Gua bagi 4 star.. Setakat ni xpernah lagi aku makan pape kat situ x sedap..(Mak Jah, anda sepatutnya bagi komisen pada saya sebab saya da promote warung Mak Jah ).....


Mata tu kalau xsembab lagi x boleh ke????

Zara kenapa kau buat camtu??? Xpasal2 muka aku kena air liur ko...


My Zara.......


Ila senyum penuh makna...(Aku taw ko lapar)

Baiklah!!! Mata aku ni dah xlarat nak bukak...
Esok lusa jela sambung membebel lagi...
K dadaaaaaa..;)





6 comments:

k H a L i s said...

waaa best awl2 sem da beronggeng..bile nk beronggeng nie hahaha!

k H a L i s said...

waa awl2 sem da beronggeng dikala duit pt da masuk hehe..bile nk beronggeng nie haha!

Nurul Syuhadah Mohamad said...

beyselaaaa..haha...nk ke ko lepaking ngn kitowg lg?? huk3

k H a L i s said...

haa bleh je nk lpk dgn korang..ke ko taknak lpk dgn aku da huhu..

Nurul Syuhadah Mohamad said...

tah2 ko yg xmo lepak ngn kitowg da...sshla kawan ngn owg yg da keje ni..mase xsame..ko keje ari2..sabtu ahd cuti..ktowg sabtu ahad duk uma bace majalah, tgk muvi kat uma..hahaha

k H a L i s said...

eleh blah ar aku bleh je nk lpk..agak2 la weekends cuti kot tgk movie je bosan ar wawawa..