Saturday, July 23, 2011

30 Days Challenge : Mari mari mari mencabar diri sendiri :)


Assalamualaikum dan Selamat Hari Ahad. Lintas langsung dari Melana Apartment Taman Universiti Skudai Johor #heeee. OK aku nak tanya apa pendapat korang tentang 30 days Challenge ni? Adakah betul-betul mencabar sampai kan korang tak ada selera nak makan? Adakah sangat mencabar sampai kan korang perah otak korang sampai kering kontang kanting? Atau adakah terlalu mencabar sampai kan korang tak lena tidur sebab fikir macamana nak jawab soalan-soalan cepucemas tu selama 30 hari? Kalau ditanya pendapat aku, aku akan jawab macamni "alahaiii kacang cap tangan je pun soalan-soalan tu. Sambil mengigau pun boleh buat. Apedehallllll #kerek..kui3."

Actually dah lama aku nak buat 30 days challenge ni. Salah satu sebabnya aku tak nak biarkan belog aku ni berkerak, berkepuk dan bersawang sebab lama tak update kans. Dengan adanya 30 days 30 challenge ni, aku akan semakin rajin mengupdate belog sebab dah namanya 30 days 30 challenge kans so kena la update 30 hari non stop #kecuali ada sebab-sebab yang tak dapat di elakkan (:

30 days challenge ni banyak version sebenarnya. Kalau tanya uncle google, macam-macam version keluar tapi aku tetap serba salah nak buat sebab macam complicated sajee hiks. Tapi tapi tapi sangat berlainan dengan version yang aku ambil (dah minta izin dengan tuan tanahnya) dari belog kak aleya ni. Sangat simple, padat dan berhemah. Yehaaa ni baru careeee bai.

Ok 30 days challenge ni akan bermula esok. Ya esok #tapi tertakluk kepada situasi owner belog ini.

Marilah kita sama-sama mencabar diri sendiri. Ingat ya 30 challenge.. (:


30 Days Challenge

Below are the complete list:

Day 1-Introduce, recent picture, 15 interesting facts

Day 2-Meaning behind your blog name

Day 3-Your first love

Day 4-Your parents

Day 5-Your siblings

Day 6-A picture of something that makes you happy

Day 7-Favorite movies

Day 8-A place you’ve traveled to

Day 9-A picture of your friends

Day 10-Something you’re afraid of

Day 11-Favorite TV shows

Day 12-What you believe

Day 13-Goals

Day 14-A picture you love

Day 15-Quran verse

Day 16-Dream house

Day 17-Something you’re looking forward to

Day 18-Something you regret

Day 19-Something you miss

Day 20-Nicknames

Day 21-Picture of yourself

Day 22-Favorite city

Day 23-Favorite vacation

Day 24-Something you’ve learned

Day 25-Favorite memory

Day 26-Picture of your family

Day 27-Pets

Day 28-Something that stresses you out

Day 29-3 Wishes

Day 30-a picture



2 comments:

Si Hujan. said...

Menarik ;) Akak kenal tak sape ni? ;)

Nurul Syuhadah said...

mmg menarik sayang :) jom kite same2 buat.
akak kenal sgtla aiiii haha.
xpnh taw pn zati ade blog..