Friday, December 31, 2010

Selamat Datang 2011..Selamat Tinggal 2010..;)



Assalamualaikum readers tersayang muahmuah..;) Since today is the last day in 2010, aku berpotpetpotpet la sikit kan. Sepanjang tahun 2010 banyak sangat benda yang berlaku dalam hidup aku. Ada yang best sangat tak ingat, , ada happy terlampau tapi ada juga yang sedih sangat-sangat..;( Life is going up and down and we can't predict future. Apa yang dah berlaku dalam hidup aku sepanjang tahun ni memang tak tercapai akal aku ni. Sama juga macam apa yang akan berlaku pada masa akan datang. Kita tak tahu kan.

Bagi aku ada 3 benda sepanjang tahun 2010 ni yang betul-betul meninggalkan kesan dalam hidup aku. Pertama ayah aku meninggal pada 11.7.2010. Kedua aku tamat belajar after 3 tahun study kat UiTM. Pastu 10.12.10 aku bertunang.

Kalau cerita pasal tahun baru ni mesti sana sini orang cakap pasal azam kan? Macam dah perkara wajib setiap awal tahun tetapkan azam. Tapi macam mana pula hal nya kalau azam bukan main tapi tak berusaha untuk achieve apa yang kita nak tu. Macam aku, aku dah tak ingat apa azam aku tahun 2010.. Hohoho teruk dowh. Tapi aku rasa azam aku tu tak la melebihi kemampuan aku ni haa.

Untuk tahun 2011 ni aku dah renew azam aku tu. Kalau boleh aku nak

-Kerja
-Kumpul duit banyak-banyak
-Nak kurus sikit..tak nak kurus banyak-banyak. kang tak pasal-pasal semua baju lama tak boleh pakai..;p
-Tak nak boros sangat macam tahun-tahun lepas (errr boleh ke)
-Beli kereta. Kereta apa pun tak kisah la janji kereta aku sendiri.
-Honda Jazz, Suzuki Swift ( Ada tak orang nak bagi free? Aku tak nak beli sendiri. Aku kalau beli kereta mesti beli kereta biasa-biasa je.ngahaha)


Aku rasa tu je kot yang aku nak achieve untuk tahun 2011 ni. InsyaAllah dengan izin dan rahmatNya aku dapat buat semua tu..

Apa pula azam korang untuk 2011 ni? Jom la share...;)



7 comments:

Dewata Sukaria said...

azam saya nak jadi jutawan tahun depan ni.. ;'p

Dewata Sukaria said...

azam saya nak jadi jutawan tahun depan ni..

♥ nana i am ♥ said...

azam i dari dulu kini dan dot dot dot yang ntah bila boley dapat..
uwaaaa~ maw kurus kurus dan kurus! T__T i tambah satu lagi azam untuk u.2011 tahun untuk tuka status jadi PUAN.hehehehe~
dear, u bagi picture mane mane yang u nak buat header ekk.send dekat emel i please~

sarahmfd@gmail.com :)

Nurul Syuhadah said...

abil : baiklah persiapkan diri ke arah itu! hohoho

Nurul Syuhadah said...

InsyaAllah azam tu tercapai..plan2 kayuh dear..huhu..
oke t nurul emel kan gmbau utk header tu...bayar x yunk?

aLeya without maisara said...

Budak chumel.. kite dh tuka url lain...
http://bayangaleya.blogspot.com/

Nurul Syuhadah said...

oke kak leya..kite da terjah td..;)