Sunday, May 22, 2011

Konvo konvo konvo yeayy yeayy!!


Assalamualaikum ;)

Tengok tajuk kat atas pun korang dah tahu kan aku nak cerita pasal apa teheee. Minggu lepas 18 May, dengan rasminya aku dah jadi alumni UiTM ;) Happy gila doe bila dah konvo ni. Rasa macam 1 kepuasan yang tak boleh diungkap dengan kata-kata*cewaaahh* Tapi seyes la, siapa yang pernah konvo je dapat rasa apa yang aku rasa. 3 tahun kat UiTM bukan sekejap. Dalam tempoh tu macam-macam yang aku rasa. Pernah rasa give up sebab rasa macam tak boleh nak buat assignment, research. Pernah juga aku rasa macam aku tak boleh nak teruskan apa yang aku buat masa tu sebab course yang aku ambil tu bukan course yang aku nak *tapi tu masa mula-mula masuk UiTM la heee* Tapi bila dah konvo rasa macam semua tu berbaloi sebab dapat grad on time ;) Alhamdulillah semua member aku pun dapat grad on time juga ^__^ Yeayy kita semua dah ada degree..;)

Bila dah habis belajar ni aku rasa rindu time jadi student dulu, tapi bukan rindu kat assignment, test, final exam tapi rindu masa dengan member-member, masa enjoy. Sekarang ni memang non hadoo la benda-benda macam tu lagi. Kelas aku bukannya ramai, dalam 13 orang je tu pun bila dah final sem jadi 11 orang sebab lagi 2 orang grad dulu. So sebab kitorang ni tak ramai, kitorang selalu la hang out pergi shopping, karaoke, main bowling, overnight, tengok wayang. Memang best sangat bila ingat time tu. Aku rindu saat-saat tu. Tapi bak kata orang la kan sedangkan lidah lagi tergeget ini kan pulak member- member. Kitorang ni bukanlah tak pernah ada salah faham, gaduh ke apa. Pernah la juga berperang mulut sebab masing-masing tak puas hati. Tapi alhamdulillah sebab last-last semuanya dah ok macam biasa. Aku belajar 1 benda, hidup ni terlalu singkat untuk benci membenci, gaduh dan bermasam muka. Bila dah bergaduh masing-masing tak puas hati, kita juga la yang rugi sebab kita bukannya akan bersama dengan orang tu sampai bila-bila. Bila sampai masanya kita akan berpisah dan bawa haluan masing-masing. Masa tu kita akan lebih menghargai saat-saat bersama yang dulu-dulu tu..*_____*

Aku ni terEMO la pulak heee. Tu selingan je sebenarnya. Yang sebenarnya nak cerita pasal konvo. Konvo 18hb May tapi aku pergi sehari lebih awal. Aku pergi sana 1 kereta je dengan mak, kakak aku, abg ipar aku dan encik tunang. . Sampai je KL terus pergi Times Square. Pastu pergi shopping kat Jalan Tar. Seriously aku suka pergi Jalan Tar sebab banyak choice pastu kalau bernasib baik memang korang akan dapat barang-barang yang berkualiti tapi murahhhh youuu. Lepas dah shopping kat Jalan Tar tu kitorang terus balik Puncak Alam, rumah cousin aku. Malam tu kitorang stay kat situ sebab aku konvo kat UiTM Shah Alam.

Esoknya pagi-pagi dah gerak dari Puncak Alam sebab kalau terlambat sikit confirm jemmm. Tapi biasa la bukan Shah Alam namanya kalau tak jemmm. Tak pasal-pasal aku terlambat masuk dewan. Sedih beb sebab tak dapat duduk dengan dak-dak kelas aku sebab dorang sampai lebih awal huk3 T____T




Time ni kat dalam dewan. Kitorang konvo kat dewan baru u olsss. Time ni aku cuak sikit sebab fikir macamana la aku time naik stage nanti. Kot-kot la aku terpeleot ke apa kan. hehe




Tadaaa time ni masing-masing dah dapat scroll. Suka bebenor masing-masing*aku tak pasti kenapa muka aku nampak tua dalam gambar tu-monolog dalaman*

Aku suka gambar ni. Like duapulohempatkali..




Flowerssss. Family aku dan encik tunang bagi ;)


Family aku ;)



En Tunang.Aku.Mak

Pics kat bawah ni aku tak nak letak caption. Layan jela ea. Bak kata omputih, lets the pictures do the talking.awwwww













Aku rasa cukup la setakat tu gambar yang aku nak share kat sini. Sebenarnya gambar kat mukabuku pun sama sebijik macam gambar kat dalam blog ni hahaha. Ada juga orang tanya aku tak nak ambil master ke? Aku rasa belum sampai seru lagi aku nak ambil master. Kalau dah sampai seru seruan InsyaAllah aku akan ambil master juga..;)


To all alumni IS2216A, I'm gonna miss u guys ;(

Ok till then, bubbye darlingsss ;)

4 comments:

Pustaka NurIman said...

tahniah! moga berjaya dunia akhirat

..ika itu aku.. said...

congratzzz nurul :)

Nurul Syuhadah said...

@Pustaka Nurlman : Thanxieee;)

Nurul Syuhadah said...

@ika itu aku : tqvm ika;)