Sunday, March 20, 2011

Kerja vs Belajar. Mana yang lagi best?


Assalamualaikum....

Title sebagai pelajar dan pekerja memang sangat-sangat berbeza. Berbeza dari segi apa tu? Of course la dari segi masa, pengorbanan, masa untuk enjooy, komunikasi, cabaran dan banyak benda lagi lah. Time belajar dulu kadang-kadang tensi dengan assignment, test, final project and final exam tapi bila dah kerja ni tensi sebab benda lain pulak. Tapi sejujurnya aku enjoy dengan kerja aku but at the same time i feel like........sebab kena catch up banyak benda dalam 1 masa. Aku ni bukannya fast learner tapi tak ada la lembab sangat macam siput cuma bila melibatkan perkara-perkara yang sedikit complicated aku jadi blur sikit.Ngeh2

Sekarang ni bila dah kerja tak adanya tidur pukul 2-3 pagi macam time study dulu. Pukul 12 tu dah rasa macam lewat sangat dah aii. Sekarang ni memang betul-betul ikut schedule. Tidur before 12 am and wake up before 7 am. Hari sabtu pun aku kerja juga tapi untuk minggu pertama dan minggu ke 4 jela. Itu pun halfday je. So still ada masa untuk enjoyyyyy!! Aku ingat lagi time study dulu, selagi tak pukul 2 3 pagi jangan harap la nak tidur. Kalau tidur pukul 12 tu rasa macam eh awalnya aku tidur. Tapi sekarang ni kalau tidur pukul 12 rasa macam dah lewat sangat tu.Teheee *_______* Bila dah kerja ni rasa rinduuuu sangat dengan member-member time study tu. Pantang ada masa free sikit duduk berjoyah ramai-ramai, makan-makan, keluar jalan-jalan. Time study dulu memang banyak masa free sebab kelas biasanya sekali je sehari. Mana tak enjoy nye weh.


Classmate aku. Classmate aku 13 orang je tapi dua orang grad awal. So after dorang grad tinggalah kitorang bersebelas je. Nak upload gambar 1 kelas tak ada pula sebab gambar-gambar lama ada dalam laptop lama.


Ni gambar aku dengan ejan dan flovia. Miss this moment T___T



With Ila and Zara a.k.a mok mok


Dengan classmate aku lagi.. Eiii rinduuuu rinduuu rinnduuu



Time study dulu kitorang selalu kena pergi buat research kat mana-mana company area KL dan Shah Alam. Memang best time pergi research tu sebab dapat tahu macam-macam benda. Tapi sebelum pergi research tu mestilah kena call dorang dulu bagitau yang kitorang nak pergi dorang punya company. Masa tu semua tak nak call.TAKUT dan MALU nak cakap! Hahah..Yang tahan tu siap tulis skrip dulu pastu masa call baca je skrip tu. Sekarang ni kat office aku selalu dapat call daripada student-student yang minta sponsor, tanya macam-macam. Yang kelakarnya ada juga yang baca skrip macam kitorang dulu-dulu. Ingat aku tak tahu? Haha..


Sekarang ni aku kerja kat HQ aL-ikhsaN kat skudai. Kat entry ini aku ada cerita yang aku kerja kat Metropolis Tower. Tapi sesungguhnya jodoh aku dengan kerja tu memang tak lama. Sekejap je aku kerja situ then blah. Tak pasal-pasal lepas tu aku jadi penanam anggur balik..Huhuhu. Hampir sebulan jobless tu aku dapat kerja kat tempat sekarang ni dan sememangnya kerja sekarang ni lebih sesuai dengan aku. Alhamdulillah...;)



Officemate. Daiya and Lily

Kalau ditanya time keje dengan belajar mana lebih best, aku cakap duadua. Sebab apa? Sebab duadua bestlah. ^_____^

21 comments:

Anonymous said...

selagi blom tutup mate...kerje..kerje...kerje....

Nurul Syuhadah said...

gitu la nampaknyee..

Nurul Syuhadah said...
This comment has been removed by the author.
neslO_ais said...

ala baru nak buat post nih, die buat dah..

xpe laa.. kerja lg best!!!
hehe :D

Nurul Syuhadah said...

xpela kalau awak wat post camni pn..bknnye ayat same sejibik ye dak? huhu
keje best sbb ade gaji an?;)

neslO_ais said...

aah agree coz gaji..
& keje dalam bidang yg kite belajar, tu laagi best!!! agegege :D

Nurul Syuhadah said...

oh no no no kalau sy, sy x suke kje lam field yg same..tehee

shezwan said...

tak2.. study lagi best lor.. haha ^_^

♥ nana i am ♥ said...

dua dua ade best dengan tak best nye kan? :) kalau zaman belajar tapi dapat duit macam sekarang boleh tak? HEHEHE!~

Nurfazilah Cipa said...

ble da blaja nk kje..ble da kjenk blja..huuuu~:)

Nurul Syuhadah said...

Shezwan : terbaek..haha

Nurul Syuhadah said...

nana : blh jew kalau time blaja nk duit macam skang ni. kene buat part time la yg. haha

Nurul Syuhadah said...

fazila : hah tu la pasal.. time keje dulu xsabo btl nk keje taw..hee

EL MARIACHI said...

manisnyer ofismate tuuuu...

noornazuha said...

keja kot lagi bess sbb tak ada EXAM.....allergy ngan exam..hehehe

Nurul Syuhadah said...

el mariachi : opismate saya sume manis2 macam madu..ngeh3

Nurul Syuhadah said...

sy pn xske exam..give me 5;)

kak ziana said...

Teringat zaman kat U dulu..Sronokkan? Tapi masa tu tanggungjawab n commitment tak der...Bagi akak ada pro n cons..Salam kenal n flw

.: iEyLa :. said...

huhu...time study i pon da nk abis..tinggal bape ari je...
sedihhh!!!

Nurul Syuhadah said...

k.ziana : memang seronok kak student life ni..yg xseronok nye time ade esemen jew huhu..

Nurul Syuhadah said...

ieyla : yeke dear? u blaja katne?