Friday, June 18, 2010

Ehem2...My First Entry..(^_^)

Assalamualaikum wbth...mengumumkan perasmian blog aku...;). Hari ini secara rasminya aku telah menjadi seorang blogger..(Ayat tak nak kalah tu) hek :D.. Actually dulu aku dah ada blog tapi atas sebab2 tertentu blog tu terpaksa aku delete akaunnya. Masa tu rasa macam berblogging ni macam xde benefit langsung. But now, i've change my mind. Thehehe T_T.


Actually sekarang ni semester break and macam biasa lah time2 macam ni aku melepak kat rumah jew.. Tapi duk umah pun aku de job gak. Bukannye goyang buku lali jew kojenye...hmmm kejenye agak penat mengalahkan uncle auntie yang keje kat bondang tu haaa..(macam la aku pernah bersawah)! hek:D. Sekarang ni dengan secara xrasminya aku dilantik sebagai baby sitter and assistant xbergaji (xmo sebut bibik coz keje aku kat umah ni da lebih dari sorang bibik layaknya) Thehehe.. Memang agak penat coz hari2 tu jew keje yang aku buat but I really enjoyed it!! (betolla aku xtipu!) Aku sekarang ni jadi baby sitter pada my nephew and niece,Muhammad Mirza Niyaz (nama nak besh je), 2 setengah tahun and Rabiatul Adawiyah, 6 tahun. Siap bagitau umo, macamla korang kesah!!
|
|
|
|
|
|


Haa..Yang ni Adawiya..agak gembeng!




Ni plak adiknya..si chubby mirza..




Haaa yang ni...eh2 ni aku daaa
*Gambar sekadar hiasan. Tiada kaitan dengan entri ini..wink2 (^_^)


Aku jugak kena wat sume keje2 umah dari A-Z...Memang da macam housewife layaknya..haha.Biasalah kat umah sendiri mestilah kena buat semua bende sendiri.. Lainlah kalau ada bibik...;) Berbalik pada cerita Adawiyah and Mirza tadi... Actually, jaga budak2 yang sedang membesar ni memang mencabar giler sampaikan kadang2 aku macam xde mase nak rehat..Budak2 tu aktif and agak noty, biasalah..da nama pun budak2...korang taw x, aku ni xbley lau xtido petang..tido sekejap pun jadila asalkan tido..tapi sejak aku jaga dorang berdua aku langsung xley tido petang.sob3;(...aku ni bukannye ape, aku ade la terbace lam satu artikel tu, tido petang boleh kurangkan risiko sakit jantung, maka dengan itu, aku rasa aku perlu tido untuk elakkan sakit jantung..prevention is better than cure right! (Alasan jew tu sebenarnye. Padahal aku ni memang kuat tido)..


Arakian, dari pagi2 sampai ke malam2, koje aku nengok dorang jela..Kadang2 mata aku ni da macam ade gam sebab da ngantok giler tapi layankan jugaklaaa labu...Tapi sesungguhnya aku xpernah rasa dorang berdua tu membebankan aku..Lagipun, I luv kids...Enjoy sebenarnya jadi baby sitter ni..Betol ni aku xtipu... Lau nak ikotkan penat memang agak penat but I dun mind..


Lagipun aku kena la blaja biasakan diri jaga budak2..1 ari nanti aku pun akan kawen ada anak juga. Practice makes perfect.. Xgitu kak kiah??? Pastu bila da kena wat semua keje umah dari A-Z, secara xlangsungnye aku ley exercise..Haaa korang jgn xtaw wat benda2 tu sume pun boleh slim taw! Mane la taw kot2 berat badan aku ni boleh turun 5kg ke sepanjang duk kampung ni! hik;D..Aku ni bukan apa, lau boleh nak sangat slim macam jessica alba tu tapi nak wat cane, badan aku ni cepat giler naik tapi yang bestnya lau aku diet sikit jew da boleh slim balik*walaupun xdela seslim jessica alba...T_T... Aku bukannya nak show off aku buat keje umah tapi paham2 jela bila duk hostel cane. Kat sana jaga diri sendiri, xyah kemas2 umah bagai. So bila balik kampung and aku kena wat semua tu, besh gak sebenarnya...(^_^)

3 comments:

aziem said...

hye..bru wat blog ke??samalh kiter

4lowlah blog sayer

http://setiasungguh.blogspot.com/

aziem said...

hye,samalah kiter bru wat blog...add 4lowlah blog sayer..

http://setiasungguh.blogspot.com/

Nurul Syuhadah Mohamad said...

haha..beyehhhh girll